4/6/19

ΠΑΣΧΑ ΣΤΟ ΓΑΡΔΙΚΙ


Διαψεύστηκαν κι’ αυτή τη φορά οι προσδοκίες μας για ανοιξιάτικη καλοκαιρία ,μια και το Πάσχα ήταν στις 28 του Απρίλη. Δυστυχώς καθ’ όλη τη διάρκεια της Μ. εβδομάδας – με μοναδική εξαίρεση το Μ. Σάββατο και η Κυριακή του Πάσχα - ο καιρός ήταν άσχημος με πολλή ψύχρα, ιδιαίτερα τα βράδια , και πολύ χαμηλές θερμοκρασίες που επέβαλαν την ανάγκη θέρμανσης των σπιτιών. Οι μεγάλες και συνεχείς χιονοπτώσεις και τα ψυχρά ρεύματα που επηρέασαν την περιοχή μας , έφεραν πίσω τον ερχομό της Άνοιξης και φυσικά την ανθοφορία, χωρίς δυστυχώς να αποφευχθούν οι ζημιές σε όσα καρποφόρα δένδρα ‘’βιάστηκαν ‘’ να ανθίσουν.

Παρ’ όλα αυτά το χωριό μας παρουσίασε σημαντική κίνηση επισκεπτών ( συγχωριανών και ξένων ) τις ημέρες του Πάσχα, αποδεικνύοντας για μια ακόμα φορά ότι αποτελεί κέντρο αναφοράς για την περιοχή και προσφιλή τόπο προορισμού και ενισχύοντας έτσι την αισιοδοξία και την πεποίθησή μας ότι συνεχώς κερδίζει έδαφος η αργόσυρτη αλλά σταθερή ανάπτυξή του σε τόπο προσέλκυσης όσων αγαπούν τον ορεινό τουρισμό, τη πλούσια φύση, την ηρεμία, τον καθαρό αέρα…..

Σ’ αυτό βοηθούν τα μέγιστα το Ξενοδοχείο, οι ξενώνες, οι ταβέρνες και η παραδοσιακή φιλοξενία των κατοίκων του.

Αρκετοί και οι πιστοί που παρακολούθησαν τις ακολουθίες της Μ. Πέμπτης, του Επιταφίου, της Αναστάσεως και του Αγίου Γεωργίου στο γραφικό ομώνυμο εξωκλήσι. Ένα μεγάλο από όλους μας ευχαριστώ , ένα εύγε και πολλές ευχές στον ακούραστο παπά- Γιάννη , που άοκνα κάλυψε ταυτόχρονα τις ημέρες αυτές τις θρησκευτικές ανάγκες τριών οικισμών της περιοχής. Επίσης στην εκκλησιαστική Επιτροπή του χωριού μας και τις κυρίες που φρόντισαν την άψογη λειτουργικότητα των ιερών ναών και εξωκλησιών , στον συγχωριανό μας Νίκο Μιχαλόπουλο για την ευγενική προσφορά των λουλουδιών του Επιταφίου ,όπως και στον πρόεδρο της κοινότητας που επιμελήθηκε της καθαριότητας των κοινοχρήστων χώρων ( οδών, πλατειών ,παιδότοπων κλπ ).

Ο βελτιωμένος καιρός του Πάσχα βοήθησε στην τήρηση των εθίμων του και οι επισκέπτες αποζημιώθηκαν απολαμβάνοντας την απλοχεριά της ανοιξιάτικης φύσης και διασκεδάζοντας τόσο στα σπίτια τους με τον παραδοσιακό οβελία , όσο και στις αίθουσες του ξενοδοχείου Ομιλαία όπου - με ζωντανή μουσική - η προσέλευση ξεπέρασε κάθε προσδοκία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου