4/6/19

ΕΚΛΟΓΕΣ 2019


Από την αρχαία εποχή είναι γνωστό πως αποτελεί κεντρικό χαρακτηριστικό της υγιούς δημοκρατίας η ελεύθερη άσκηση του εκλογικού δικαιώματος κάθε κοινωνικού συνόλου. 
Να μπορεί δηλαδή να εκλέγει – στα τακτά από το Σύνταγμα, τους νόμους και τις ευρωπαϊκές οδηγίες, χρονικά διαστήματα - τους εκπροσώπους του στους ΟΤΑ, στη Βουλή των Ελλήνων και στην Ευρωβουλή, οι οποίοι καλούνται να διαχειριστούν την τύχη των πολιτών για όσα χρόνια αναλαμβάνουν τις αντίστοιχες αρμοδιότητες.

Σήμερα όμως εδώ θα σταθούμε μόνο στην τοπική μας κοινότητα στην οποία ζούμε και για την οποία συνεχής επιδίωξή μας θα είναι και να βελτιωθεί η καθημερινότητα των ανθρώπων της και να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις προοδευτικής ανάπτυξης και μετατροπής της σε προσφιλή προορισμό ντόπιων και ξένων επισκεπτών.

Τα προβλήματα και οι απαιτήσεις αρκετές, πολλές των οποίων ξεφεύγουν από τις δυνατότητες της τοπικής κοινότητας. Ύδρευση, άρδευση, καθαριότητα, κοινωνική υγιεινή, κοινοτικό ιατρείο, συντήρηση και καθαριότητα κοινοχρήστων χώρων (οδών ,πλατειών, παιδότοπων, κοιμητηρίου..) κοινοτικός φωτισμός, προστασία δασών και ιδιαίτερα του κοινοτικού δάσους, πολιτιστικά και εξωραϊστικά έργα και εκδηλώσεις και όλα εκείνα που αποτελούν αναγκαίες προϋποθέσεις υποφερτής διαβίωσης, εμπέδωσης αισθήματος ασφάλειας αλλά και προσέλκυσης επισκεπτών. Και σε αυτά που ενδεικτικά αναφέρονται θα πρέπει να προστεθούν και εκείνα που ο χειμώνας προσθέτει.

Οι εκλογές λοιπόν που έγιναν με δημοκρατικό τρόπο στις 26 Μαϊου 2019 ανέδειξαν το νέο κοινοτικό συμβούλιο, που καλείται για τα επόμενα 4 χρόνια να διαχειριστεί την τύχη της κοινότητάς μας.

Με αγάπη χαιρετίζουμε την εκλογή του νέου Κοινοτικού Συμβουλίου και συγχαίρουμε όλα τα μέλη του, ευχόμενοι ολόψυχα επιτυχία στο έργο που αναλαμβάνουν. Θα είμαστε αρωγοί σε κάθε του προσπάθεια και ευελπιστούμε στην επίτευξη των προγραμματικών του στόχων.

Στο απερχόμενο από 1ηΣεπτεμβρίου κοινοτικό συμβούλιο, εκφράζουμε τις ευχαριστίες μας για τη συνεργασία και συγχαίρουμε για το σοβαρό έργο που επιτέλεσαν στην προηγούμενη περίοδο, ευχόμενοι σε αυτούς και τις οικογένειές τους υγεία και ευτυχία. Θα ήταν πιστεύουμε παράλειψη να μην υπογραμμισθεί η προσπάθεια στην πραγματοποίηση ενός σοβαρού για την κοινότητα έργου, που αφήνει το απερχόμενο κοινοτικό συμβούλιο.

Τελειώνοντας κρίνεται σκόπιμο να επισημανθεί η αδήριτη ανάγκη ύπαρξης κοινωνικής συνοχής και ομοψυχίας των συγχωριανών μας, ώστε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, Κοινότητα, Σύλλογοι και λοιποί φορείς να εργαστούμε, χωρίς μικροψυχίες και προσωπικές επιδιώξεις για το γενικό καλό του χωριού μας. Αρκετά μας έχουν ταλαιπωρήσει οι νοοτροπίες αυτές στο παρελθόν και απετέλεσαν αιτία αρκετών κακών ,καθυστερήσεων και συρρίκνωσης ενός ευλογημένου τόπου που διαθέτει όλες τις προϋποθέσεις ανάπτυξής του. Γι΄ αυτό επαναλαμβάνουμε ΄΄όλοι μαζί’’ (κανείς δεν περισσεύει) για να βελτιώσουμε τη ζωή στο χωριό μας. Και αυτό θα επιτευχθεί με την συνεργασία μας με την κοινότητα , με το Δήμο, με την Περιφέρεια και με όλους τους Κρατικούς φορείς. Καλή επιτυχία λοιπόν σε όλους όσους από τις εκλογές αυτές αναδείχτηκαν τοπικοί κοινοτικοί, δημοτικοί και περιφερειακοί άρχοντες .

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΓΑΡΔΙΚΙΩΤΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου