10/7/12

ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ


Στις 20 Μαΐου ξεκίνησε τελικά η πενθήμερη εκδρομή των Γαρδικιωτών στη Βασιλεύουσα, ύστερα από την αναβολή λόγω των εκλογών.
Στο γεμάτο λεωφορείο οι επιβαίνοντες έγιναν από την αρχή μια ευχάριστη παρέα. Έτσι, χωρίς να γίνεται αντιληπτή η κούραση, οι εκδρομείς έφθασαν στην όμορφη Αλεξανδρούπολη. Στη ΛΑΦ Αλεξανδρούπολης καλωσόρισαν τους εκδρομείς ο διοικητής και ο επιτελάρχης της εδρεύουσας εκεί μεραρχίας και κατά την διάρκεια του ωραίου δείπνου αντηλλάγησαν χαιρετισμοί και αναμνηστικά. Μετά την διανυκτέρευση στο πεντάστερο ξενοδοχείο «ALEXANDER BEACH», οι εκδρομείς πέρασαν τα σύνορα για να φθάσουν το μεσημέρι στην Πόλη.

Πρώτη επίσκεψη η Ι.Μ. Ζωοδόχου Πηγής στο Βαλουκλή με τους τάφους των Πατριαρχών. Κατεβαίνοντας για το Πατριαρχείο οι εκδρομείς θαύμασαν τα Θεοδοσιανά τείχη.

Στις 4.30 της ίδιας ημέρας τους εκδρομείς δέχτηκε ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος στην μεγάλη αίθουσα υποδοχής του Πατριαρχείου. Μετά την ανταλλαγή ολιγόλεπτων χαιρετισμών ο κ.κ. Βαρθολομαίος ευλόγησε τους επισκέπτες, δίνοντάς τους Άγιο Μύρο. Ήταν μια συγκινητική στιγμή που θα μείνει αξέχαστη σε όσους την έζησαν. Ακολούθησε επίσκεψη στη Μεγάλη του Γένους Σχολή.

Παραλιακά και με θέα τον Βόσπορο γευμάτισαν οι εκδρομείς και στη συνέχεια κατέλυσαν στο φιλόξενο GRAND HJOTEL HALIC κοντά στον πύργο του Γαλατά. Λίγη ξεκούραση και στη συνέχεια βόλτα στο Πέραν μέχρι την πλατεία Ταξίμ, παίρνοντας μια γεύση από την νυκτερινή ζωή της Πόλης.

Την επομένη, οι εκδρομείς ξεκίνησαν από την Μονή της Χώρας με τα εκπληκτικά ψηφιδωτά και την Παναγία των Βλαχερνών όπου σε κλίμα κατάνυξης εψάλη ο Ακάθιστος Ύμνος. Ακολούθησε επίσκεψη στο Τοπ Καπί , στο Μπλε  Τζαμί, τον Ιππόδρομο, την Βασιλική Κινστέρνα. Περιττεύει να λεχθεί ότι η καρδιά όλων έμεινε στην Αγία Σοφία όπου όλοι θαύμασαν την υπέροχη αέρινη αρχιτεκτονική, τα ψηφιδωτά και τα πανέμορφα μωσαϊκά του μεγαλύτερου μνημείου της ορθοδοξίας.
   Η κρουαζιέρα στο Βόσπορο επί 3ώρου έδωσε στους εκδρομείς την ευκαιρία να θαυμάσουν τις ομορφιές και τα μνημεία  όπως τα περιέγραφε γλαφυρά η ξεναγός.
Ακολούθησε επίσκεψη στην Αιγυπτιακή αγορά με τα άφθονα μπαχαρικά.Η ημέρα έκλεισε με πλούσιο δείπνο στο Πέρα.
    Το Σάββατο 23 Ιουνίου, οι εκδρομείς πέρασαν το Βόσπορο από την μεγάλη κρεμαστή γέφυρα που ενώνει την Ευρώπη με  την Ασία και από εκεί με καραβάκι επισκέφτηκαν τη Χάλκη όπου και η ομώνυμη Θεολογική Σχολή και στη συνέχεια την Πρίγκηπο, ένα πολυσύχναστο και τουριστικό νησί.

Μετά το γεύμα έγινε η επιστροφή μέσω της ασιατικής πλευράς και οι εκδρομείς παρακολούθησαν επίδειξη δερμάτινων ενδυμάτων σε τοπική βιομηχανία και επισκέφτηκαν την γνωστή κλειστή αγορά kapali Carsi.

Το βράδυ ελεύθερο και οι εκδρομείς περπάτησαν στην Πόλη.
Η Κυριακή ήταν η ημέρα επιστροφής και μια έκπληξη περίμενε τους εκδρομείς στα Ελληνικά σύνορα όπου τους υποδέχτηκε ο Δ/της του φυλακίου και δόθηκε η δυνατότητα αναμνηστικής φωτογραφίας με τους τσολιάδες-φρουρούς της γέφυρας του Έβρου, επίσκεψης στην έδρα του φυλακίου και ξενάγησης από τον διοικητή.

Ακολούθησε υποδοχή των επισκεπτών στην ΛΑΦ Αλεξανδρούπολης από τον ταξίαρχο- υπ/τη της μεραρχίας. Μετά το γεύμα και την ανταλλαγή χαιρετισμών, οι εκδρομείς πήραν το δρόμο της επιστροφής γεμάτοι αναμνήσεις νοσταλγίες και συγκίνηση.

Θερμά συγχαρητήρια τόσο στους εκδρομείς για την συνεργασία καθ’όλη την εκδρομή όπως επίσης και στο σύλλογο και ιδιαίτερα στον πρόεδρο για την οργάνωση και εκτέλεση της εκδρομής αυτής που ήταν ένα προσκύνημα σε τόπους ιερούς που ξαναζωντανεύουν την ιστορία μας. Τέλος θα ήταν παράλειψη να μην υπογραμμιστεί η τιμή, η εγκαρδιότητα, η φιλόξενη διάθεση και η καλοσύνη με την οποία μας περιέβαλλαν τα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων στη ΛΑΦ και στο φυλάκιο του Έβρου που επισκεφθήκαμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου