11/7/12

100 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ


Μια  αξιόλογη αλλά και αξιέπαινη τελετή  έγινε στο Γαρδίκι την Κυριακή 1η Ιουλίου με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από την έναρξη των βαλκανικών πολέμων για να τιμηθούν οι ήρωες Γαρδικιώτες που πολέμησαν και έχασαν τη ζωή τους στους πολέμους αυτούς.




 Με πρωτοβουλία του συλλόγου των απανταχού Γαρδικιωτών, τελέστηκε μνημόσυνο στον Ι.Ν. της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, στο οποίο παρέστησαν εκπρόσωποι της πολιτικής και στρατιωτικής Ηγεσίας του νομού.

Τον επιμνημόσυνο λόγο εκφώνησε ο Πρόεδρος των Απανταχού Γαρδικιωτών στρατηγός κ Νικολοδήμος που σύντομα και γλαφυρά μετά την προσφώνηση των παρευρισκομένων επισήμων, αναφέρθηκε στη σημασία των Βαλκανικών Πολέμων, τον σκοπό του μνημόσυνου και τη συμμετοχή των Γαρδικιωτων στους πολέμους αυτούς.

Μετά το πέρας της λειτουργίας, εψάλη τρισάγιο στο μνημείο των πεσόντων, κατατέθηκαν στεφάνια από τους εκπροσώπους των πολιτικών και στρατιωτικών αρχών και έγινε προσκλητήριο των πεσόντων. Στρατιωτικό άγημα του ΚΕΥΠ Λαμίας απέδωσε τιμές, ενώ η στρατιωτική μπάντα παιάνισε τα καθιερωμένα για την περίπτωση εμβατήρια.

Η σεπτή τελετή έκλεισε με τον Εθνικό Ύμνο.

Καφέ παρέθεσε ο σύλλογος στους παρευρισκόμενους κάτω από τον αιωνόβιο πλάτανο, συνοδευόμενο από πίττες και εδέσματα που ευγενώς προσέφεραν νοικοκυρές και αγαπητοί συγχωριανοί μας.


Αιωνία η μνήμη όλων των υπέρ πατρίδος πεσόντων για την προάσπιση της ελευθερίας, της τιμής, της οικογένειας και πάντων των ιερών και οσίων για να είμαστε σήμερα ελεύθεροι, αγαθό ύψιστο που το οφείλουμε στη γενναιότητα , τη φιλοπατρία, την ομοψυχία και τη θυσία των αγωνιστών αυτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου