11/7/12

ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΣΤΗΝ ΚΟΥΤΣΟΥΦΛΙΑΝΗ


Την τιμητική της είχε η Κουτσούφλιανη το Σάββατο 30 Ιουνίου με τον εορτασμό της εορτής των Αγ.Αποστόλων στον ομώνυμο Ναό.

Το πλήθος του κόσμου παρακολούθησε ευλαβικά τη Θεία Λειτουργία μέσα κι έξω από το Ναό, μετά το πέρας της οποίας οι παρευρισκόμενοι γευμάτισαν κατά συντροφιές στον προαύλιο χώρο του Ι.Ναού, κάτω από τη σκιά των δέντρων.

Το κέφι δεν άργησε να’ρθει , όλοι έγιναν μια μεγάλη συντροφιά κι ο χορός γρήγορα άνοιξε για να συνεχιστεί μέχρι αργά το απόγευμα. Το μουσικό μέρος επιμελήθηκε ο σύλλογος των Γαρδικιωτών Φθιώτιδας. Στην εκδήλωση παρευρέθησαν ο πρόεδρος της κοινότητας Γαρδικίου Ε.Σκαρμούτσος, ο πρόεδρος των απανταχού Γαρδικιωτών κ Α.Νικολοδήμος κι ο Πρόεδρος των Γαρδικιωτών Φθιώτιδας κ.Χριστόπουλος με αρκετά μέλη των συμβουλίων τους.



Γενικά η γιορτή θύμιζε τα παλιότερα χρόνια, τότε που στους Αγ.Αποστόλους συνέρρεαν πανηγυριώτες από το Γαρδίκι και τα γύρω χωριά και μετά την Λειτουργία αντηχούσε το κλαρίνο του Μπαλαγιάννη με τον Κατρανοθανάση να σέρνει το χορό φορώντας τη γνωστή σκούφια.

Συγχαίρουμε τους συντελεστές της εκδήλωσης και ευχόμαστε και του χρόνου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου