26/11/14

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ


Το εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο στην Αθήνα, που είναι το μεγαλύτερο στην Ελλάδα και ένα από τα σημαντικότερα του κόσμου, επισκέφτηκαν την Κυριακή 23 Νοεμβρίου 2014 μέλη και φίλοι του Συλλόγου των Απανταχού Γαρδικιωτών, στα πλαίσια των προγραμματισμένων πολιτιστικών εκδηλώσεών του.
Οι πενήντα περίπου επισκέπτες ξεναγήθηκαν από έμπειρη ξεναγό επί 2ωρο και πλέον σε αυτό το Πανόραμα του Αρχαίου Ελληνικού Πολιτισμού, που περιλαμβάνει περισσότερα από 11000 εκθέματα στα 8000 τ.μ. των μεγαλοπρεπών αιθουσών του επιβλητικού Νεοκλασικού Κτιρίου που τα στεγάζει.
 

 
Ήταν μια σύντομη πορεία στην ιστορία της Ελληνικής Τέχνης, αφού δόθηκε η ευκαιρία στους επισκέπτες να θαυμάσουν από κοντά.
--Τη συλλογή προϊστορικών αρχαιοτήτων από την 6η χιλιετία μέχρι το 1050 π.χ. του νεολιθικού, του κυκλαδίτικου και του Μυκηναϊκού πολιτισμού ως και ευρήματα από τον προϊστορικό οικισμό της Θήρας.
 

--Τα έργα γλυπτικής που δείχνουν την εξέλιξη της αρχαίας γλυπτικής τέχνης από τον 7ο μέχρι τον 5ο π.χ. αιώνα,  μέσα από μοναδικά έργα τέχνης.
--Τη συλλογή αγγείων και έργων μικροτεχνίας από τον 11ο π.χ. αιώνα μέχρι τη Ρωμαϊκή εποχή και τέλος
--Τον μηχανισμό των Αντικυθήρων που ανασύρθηκε από το βυθό της θάλασσας και 100 χρόνια τώρα επιστήμονες και ερευνητές από όλο τον κόσμο μελετούν και προσπαθούν να λύσουν τα μυστήρια λειτουργίας του.
Με καφέ στον παρακείμενο «Κήπο του Μουσείου» έκλεισε ένα ευχάριστο Κυριακάτικο πρωινό που έδωσε την ευκαιρία συνάντησης για μία ακόμα φορά συγχωριανών και φίλων, ξενάγησης στο Μουσείο ,ανταλλαγής σκέψεων και απόψεων για θέματα κοινού ενδιαφέροντος  ως και ευχών για τις επικείμενες γιορτές των Χριστουγέννων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου