2/12/13

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΜΕΛΩΝ ΚΑΙ ΦΙΛΩΝ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΜΕΙΖΩΝΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ (ΙΜΕ)

Πραγματοποιήθηκε όπως είχε προαναγγελθεί, την Κυριακή 1 Δεκεμβρίου η επίσκεψη των μελών και φίλων του συλλόγου μας στο ΙΜΕ όπου τους δόθηκε η ευκαιρία να ξεναγηθούν στην έκθεση έργων του Leonardo DaVinci και να παρακολουθήσουν τρισδιάστατα στην Θόλο (το νέο ημισφαιρικό «Θέατρο» Εικονικής Πραγματικότητας του Ιδρύματος), την διαδραστική ξενάγηση στην αρχαία αγορά των Αθηνών.


Άριστες οι εντυπώσεις από την ξενάγηση στην έκθεση των έργων του μεγάλου  Leonardo DaVinci που υπήρξε μία από τις μεγαλύτερες ιδιοφυΐες που γνώρισε ποτέ ο κόσμος, αφού ως άνθρωπος της αναγέννησης ασχολήθηκε με την τέχνη, την επιστήμη, τη μηχανική και τη μουσική. 

Μας δόθηκε η ευκαιρία να θαυμάσουμε αντίγραφα των έργων ( Mona Lisa, Μυστικός Δείπνος, Η κυρία με τη ερμίνα κλπ.) αλλά και πλήθος μηχανικών και πολεμικών εφευρέσεων του πολυσύνθετου αυτού ταλέντου αναλογιζόμενοι ότι άφησε παρακαταθήκη στην ανθρωπότητα έναν θησαυρό επαναστατικών ιδεών και εφευρέσεων τις αρχές των οποίων εξακολουθούμε και σήμερα να χρησιμοποιούμε.

Ακόμα πιο εντυπωσιακή ήταν η παρακολούθηση της διαδραστικής ξενάγησης στην αρχαία αγορά των Αθηνών όπου ζήσαμε για μια ώρα ένα καταπληκτικό θέαμα που μας μετέφερε νοερά στην Αθήνα των πρώιμων ελληνιστικών και ρωμαϊκών χρόνων.


Συμπερασματικά ήταν μια όμορφη πολιτιστική εκδήλωση που εντάσσεται στα πολιτιστικά δρώμενα του συλλόγου και ομολογουμένως μας άφησε εντυπώσεις που θα θυμόμαστε για καιρό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου