26/8/13

ΠΕΝΤΗΚΟΣΤΗ ΣΤΟ ΓΑΡΔΙΚΙ

Καταπράσινο και πανέμορφο το χωριό μας,όαση πραγματική για όσους είχαν την τύχη να περάσουν το τριήμερο σ'αυτό. Το Σάββατο το μεσημέρι έφτασε στο Γαρδίκι πολυμελής ομάδα ποδηλατών για εκτέλεαση προγραμματισμένου ΕΤΑΠ ορεινής διαδρομής.

 

Τους αθλητές και συνοδούς υποδέχτηκαν οι πρόεδροι της κονότητας και του συλλόγου απανταχού Γαρδικιωτών κκ. Σκαρμούτσος και Νικολοδήμος αντίστοιχα, όπως και τα μέλη των συμβουλίων τους. Καφές και αναψυκτικά προσφέρθηκαν στο ξενοδοχείο "Ομιλαία" από τον σύλλογο απανταχού Γαρδικιωτών. Λίγο αργότερα έγινε η εκκίνηση των ποδηλατών παρουσία και του περιφεριακού συμβούλου κ Κατσίκα με προορισμό τα Αργύρια μέσω Πλατάνου και Κυριακοχωρίου. Την επόμενη μέρα ( Κυριακή της Πεντηκοστής), μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας στον Ι.Ν. του Αγ. Αθανασίου και παρουσία των δημοτικών και περιφεριακών αρχών, εψάλλει η σχετική Δέηση για την προγραμματισμένη από τον σύλλογο αρτοκλασία,ενώ στον ιεροψάλτη Ι. Παπαστάμο επιδόθηκε τιμητικά από το εκκλησιαστικό συμβούλιο μια όμορφη εικόνα σε αναγνώρηση των υπηρεσιών που ανιδιοτελώς προσέφερε και προσφέρει πάνω από πενήντα χρόνια στον εκκλησιαστικό και λειτουργικό τομέα.
Στους εκκλησιασθέντες και σε όλους τους παρευρεθέντες ο σύλλογος προσέφερε καφέ και αναψυκτικά στο ξενοδοχείο και σε όλα τα καφενία του χωριού. Το σύνολο των εκδηλώσεων κάλυψε τηλεοπτικά ο σταθμός ΤV-ΕΝΑ της Λαμίας που στη συνέχεια έλαβε συνεντεύξεις από τους εκπροσώπους του Δήμου, της κοινότητας, των συλλόγων, κ.α. Ακόμα περιήλθε και έλαβε πλάνα από όλα τα αξιοθέατα του χωριού μας με σκοπό την προβολή του χωριού μας στην εκπομπή του σταθμού, " Μία ώρα με την Νόρα", γεγονός πού έχει ήδη πραγματοποιηθεί και συγχαίρουμε γι αυτό όλους τους συντελεστές αυτής της εκπομπής. Με το δήμαρχο κ. Παπαευθυμίου, τους αντιδημάρχους κ.κ. Μέρα, Μπότση, Καραγιάννη και τον περιφεριακό σύμβουλο κ. Κατσίκα, δώθηκε η ευκαιρία να συζητηθούν τα βασικά θέματα που απασχολούν το χωριό μας με τη παράκληση και αντίστοιχα την υπόσχεση ότι στα πλαίσια του δυνατού θα καταβληθεί προσπάθεια ικανοποίησής τους.
Οι εκδηλώσεις της Πεντηκοστής έκλεισαν με την επάνοδο (τερματισμό) των ποδηλατών στον πλάτανο της Παναγίας. Εκεί ο πρόεδρος του συλλόγου κ. Νικολοδήμος επέδωσε στους αθλητές βραβεία συμμετοχής και από ένα ημερολόγιο του συλλόγου του έτους 2013. Μετά την προσφορά αναψυκτικών και καφέ, οι αθλητές και οι συνοδοί τους αναχώρησαν με τις καλύτερες εντυπώσεις για τη φιλοξενία και την ομορφιά του τόπου.



 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου