26/11/12

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΓΑΡΔΙΚΙΩΤΩΝ ΣΤΟ ΘΩΡΗΚΤΟ "ΑΒΕΡΩΦ"

                                                                                                         
                                                                                                                 φωτ.από τον Γ.Μενάγια

Στα πλαίσια των προγραμματισμένων εκδηλώσεων του Συλλόγου των Απανταχού Γαρδικιωτών, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2012 η επίσκεψη των μελών και φίλων του συλλόγου στο θωρηκτό "Αβέρωφ" που είναι πλέον αραγμένο στο θαλάσσιο χώρο στο Τροκαντερό στο Π.Φάληρο.
Τους επισκέπτες ανέμεναν, καλωσόρισαν και ξενάγησαν άνδρες του Πολεμικού Ναυτικού ενημερώνοντάς τους λεκτικά αλλά και μέσω της προβολής ενός καλογυρισμένου ολιγόλεπτου video για την ιστορία και τη δράση του θρυλικού αυτού καραβιού από την κατασκευή και την αγορά του μέχρι τον παροπλισμό του.
Με ρίγη συγκίνησης έζησαν όλοι νοερά τις ιστορικές στιγμές αγώνων του έθνους, στους οποίους το θωρηκτό ¨Αβέρωφ"΄είχε καταλυτικούς ρόλους. Συμπληρωματικά μίλησαν για την πολιτική και πολεμική σημασία της δράσης του θωρηκτού ο στρατηγός κ. Νικολοδήμος και ο πτέραρχος κ. Μενάγιας.
Η αξιόλογη αυτή επίσκεψη έκλεισε με ανταλλαγή αναμνηστικών πλακών του Πολεμικού Ναυτικού και του συλλόγου μας.
Συγχαρητήρια στον πρόεδρο και τα μέλη του συλλόγου για την άψογη οργάνωση της εκδήλωσης που μας έφερε κοντά σ έναν πραγματικό θρύλο του Πολεμικού μας Ναυτικού και ξαναζωντάνεψε μέσα μας αξέχαστες ιστορικές μνήμες από τους Βαλκανικούς Πολέμους μέχρι την απελευθέρωση της χώρας από τους κατακτητές του Β' Παγκοσμίου πολέμου.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου