13/11/12

Ο παπα-Σπύρος δεν είναι πια κοντά μας

                                                                                     
Σύσσωμο το Γαρδίκι αποχαιρέτησε σήμερα, τον αγαπημένο του ιερέα τον παπά Σπύρο Κορέλη που αιφνιδιαστικά έφυγε χθές από τη ζωή, αφήνοντας δυσαναπλήρωτο κενό στην οικογένειά του και στο ποίμνιο των πιστών τους οποίους διακονούσε για πάνω από 35 χρόνια ανελλιπώς με όλες τις καιρικές δυσκολίες των ορεινών χωριών της δυτικής Φθιώτιδας.


Πάντα παρών ο παπά-Σπύρος και με χιόνια και με βροχή και με κρύο και με παγωνιά και στις χαρές και στις λύπες. Χωρίς υπερβολή ήταν η ψυχή του χωριού μας. Χωρίς την παρουσία του το χωριό γίνεται φτωχότερο.
Όμως " άλλαι αι βουλαί του Κυρίου " που επέλεξε να τον πάρει κοντά του.
Αιωνία η μνήμη του και ελαφρύ το χώμα της πατρικής του γης που τον σκέπασε. Εμείς θα τον θυμόμαστε πάντοτε με αγάπη και σεβασμό και σαν άνθρωπο και σαν ιερέα.


Στην εξόδιο ακολουθία που έγινε στον Ι.Ν. Αγ.Τρύφωνα στα Κορελεϊκα ( στο ναό που με πρωτοβουλία του παπά-Σπύρου κατασκευάστηκε), παρευρέθηκε πλήθος κόσμου από το Γαρδίκι και τον ευρύτερο δήμο, οι δημοτικοί και κοινοτικοί άρχοντες και πολλοί ιερείς.


Τον κοιμηθέντα ιερέα αποχαιρέτησαν εκπρόσωποι της εκκλησίας. Εκ μέρους του εκκλησιαστικού συμβουλίου ο κ. Β. Μαλούκος κι εκ μέρους του Συλλόγου Απανταχού Γαρδικιωτών ο στρατηγός κ. Α. Νικολοδήμος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου