18/4/18

ΠΑΣΧΑ 2018 ΣΤΟ ΓΑΡΔΙΚΙ

Με χιονισμένα ακόμα τα βουνά μας και με το κρύο τσουχτερό τα βράδια, πέρασε φέτος η Μεγάλη Εβδομάδα στο Γαρδίκι. Αυτό όμως δεν εμπόδισε τον ερχομό της Άνοιξης, αφού οι προηγηθείσες ζεστές ημέρες συνέτειναν στην ανθοφορία των οπωροφόρων δένδρων με βιαστικότερες τις κορομηλιές, τις κερασιές κι από κοντά τις μηλιές, ενώ ο κούκος αδιάκοπα ολημερίς πιστοποιούσε πως ο χειμώνας ήταν παρελθόν.

Ο άσχημος καιρός δεν εμπόδισε τους συγχωριανούς και πολλούς φίλους να περάσουν το Πάσχα στο Γαρδίκι και να γευτούν τις ομορφιές του, αψηφώντας τις καιρικές συνθήκες μέχρι το Μ. Σάββατο. Γιατί από την Κυριακή ξαναγυρίσαμε στις ζεστές ανοιξιάτικες ημέρες που διευκόλυναν την τήρηση του εθίμου ( ψήσιμο και διασκέδαση ) και το σπουδαιότερο την απρόσκοπτη επιστροφή των επισκεπτών στις εστίες τους.

Με τον ακούραστο Παπά-Γιάννη να καλύπτει πλήρως τις θρησκευτικές ανάγκες της Μεγάλης Εβδομάδας, τρέχοντας καθημερινά σε τρία χωριά, παρακολουθήσαμε τις ακολουθίες του Νυμφίου, της Κασσιανής, το Μεγάλο Ευχέλαιο και την Πρώτη Ανάσταση στον Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου, ενώ η Σταύρωση ( δώδεκα ευαγγέλια), η αποκαθήλωση, ο Επιτάφιος και η Ανάσταση έγιναν στον Ιερό Ναό της Παναγίας, που ήταν κατάμεστος από την παρουσία μεγάλου αριθμού πιστών.

Ένα μεγάλο ‘’ευχαριστώ’’ στον καλό μας παππά-Γιάννη, στο Νίκο Μιχαλόπουλο που ακόμα μια χρονιά έστειλε τα άνθη στολισμού του επιταφίου και στις κυρίες που επιμελήθηκαν του στολισμού αυτού . Συγχαρητήρια στην εκκλησιαστική επιτροπή και στον πρόεδρο της Κοινότητας που φρόντισαν για την καθαριότητα και την ευταξία τόσο εντός των ναών, όσο και των εξωτερικών χώρων (πλατείες και δρόμους). Συγχαρητήρια επίσης στους επαγγελματίες του χωριού μας που κάλυψαν επιτυχώς τις ανάγκες των ημερών. Κι’ εδώ αξίζει να αναφερθεί το αδιαχώρητο που δημιουργήθηκε από την κοσμοσυρροή στις αίθουσες του ξενοδοχείου ‘’Ομιλαία’’ το βράδυ της Ανάστασης και ανήμερα του Πάσχα που αφήνει ένα παρήγορο μήνυμα για τις ευοίωνες προοπτικές του Γαρδικιού στην προσδοκώμενη ανάπτυξη. Ας ελπίζουμε πως δεν είναι μακριά η μέρα αυτή.

Χριστός Ανέστη, χρόνια πολλά και καλή αντάμωση στις εκδηλώσεις του Συλλόγου που θα γίνουν και αυτό το χρόνο στο Γαρδίκι και στην Αθήνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου