4/8/14

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΙΡΑΚΙΝΟΥ ΠΡΕΣΒΗ ΣΤΟ ΓΑΡΔΙΚΙ


Το Σαββατοκύριακο 31/7-2/8/2014 επισκέφθηκε το Γαρδίκι ο πρέσβης  του Ιράκ στην Ελλάδα και την Κύπρο, αποδεχόμενος σχετική πρόσκληση του Πολιτιστικού και Μορφωτικού Συλλόγου των Απανταχού Γαρδικιωτών.

Τον κ. πρέσβη συνόδευε η σύζυγός του και ο παιδίατρος κ. Αλχίλι με τη σύζυγό του, μέλος του Συλλόγου και επίτιμος δημότης της Κοινότητάς μας.


Οι εκλεκτοί επισκέπτες που ξεναγήθηκαν από τον πρόεδρο και μέλη του Συλλόγου θαύμασαν τις ομορφιές του χωριού μας και αναρωτήθηκαν γιατί δεν έχει – όσο θα έπρεπε  - αναπτυχθεί τουριστικά ένα τόσο προικισμένο από τη φύση μέρος. Η σύζυγος του πρέσβη ( βελγικής καταγωγής) ανέφερε παραδείγματα από την τουριστική ανάπτυξη ορεινών οικισμών στην Ευρώπη, ως και τον τρόπο που λειτουργεί εκεί ο αγροτουρισμός. Στο ξενοδοχείο Ομιλαία όπου διέμενε ο κ πρέσβης με τη συντροφιά του, παρετέθει τιμητικό δείπνο από το δήμαρχο κ Παπαευθυμίου με παρουσία των προέδρων των συλλόγων των Απανταχού Γαρδικιωτών, των Γαρδικιωτών Φθιώτιδας κ.κ. Νικολοδήμου και Χριστόπουλου, του προέδρου της κοινότητας κ. Σκαρμούτσου των μελών του ΔΣ του συλλόγου κ. Τσικριπή και κ. Μενάγια και συγχωριανών μας ( στρ. κ. Παπαιωάννου, Κ. Αναγνωστόπουλος και Β. Μαλούκος).
 

Εκεί δόθηκε η ευκαιρία ανταλλαγής απόψεων για θέματα κοινού ενδιαφέροντος και προπόσεων κατά τις οποίες ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Νικολοδήμος όπως και ο δήμαρχος, χαιρέτησαν την παρουσία του κ. πρέσβη και αναφέρθηκαν τόσο στην ιστορία του τόπου μας όσο και στις παραδοσιακά φιλικές σχέσεις της χώρας μας με το Ιράκ. Από την πλευρά του ο κ πρέσβης ευχαρίστησε για την φιλοξενία και τη ζεστασιά των ανθρώπων, αν και όπως είπε, τον είχε ήδη προδιαθέσει ο ιρακινής καταγωγής ιατρός κ. Αλχίλι που θεωρεί πλέον το Γαρδίκι χωριό του και φίλους του όλους τους Γαρδικιώτες.

Με καφέ και τσίπουρο κάτω από τον πλάτανο της Παναγίας αποχαιρέτησαν τον κ πρέσβη και την παρέα του την Κυριακή το πρωί, που φεύγοντας υποσχέθηκε σύντομη επανάληψη της επίσκεψής του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου