31/8/13

ΔΕΚΑΠΕΝΤΑΥΓΟΥΣΤΟΣ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ

Για άλλη μια χρονιά ο σύλλογος των απανταχού Γαρδικιωτών προσέφερε μια όμορφη μουσική εκδήλωση το βράδυ της 15ης Αυγούστου στο χωριό μας στη προσπάθειά του να αναβιώσει το παραδοσιακό πανηγύρι με ποιοτική δημοτική μουσική που ενθουσίασε τους συμμετέχοντες και έδωσε την ευκαιρία διασκέδασης ξεχνώντας έστω για λίγο τα πολλά σύγχρονα προβλήματά μας.
Πολύς ο κόσμος φέτος στο χωρίο μας. Για πρώτη φορά έγινε την παραμονή περιφορά της εικόνας της Παναγίας. Ανήμερα το πρωί στον Ι.Ν. της Παναγίας υπήρξε αδιαχώρητο. Λουκούμια και τσίπουρο προσέφερε σε όλους ο σύλλογος των απανταχού Γαρδικιωτών έξω από το ναό μετά το πέρας της λειτουργίας, ανταλάσσοντας τις καθιερωμένες ευχές.


Το βράδυ στην πλατεία της Παναγίας κάτω από τον αιωνόβιο πλάτανο, στήθηκε το παραδοσιακό πνηγύρι. Άριστη η ορχήστρα του Βολιώτη Άρη Ντίνα με τους γνωστούς και αξιόλογους συνεργάτες του που χάρησαν μια όμορφη μουσική βραδιά μέσα από αυθεντική δημοτική μουσική πανδαισία.

 
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι πολιτικές δημοτικές και κοινοτικές αρχές, ο ιερέας μας, ο πρόεδρος του συλλόγου Γαρδικιωτών Φθιώτιδας που διέθεσε και το χορευτικό τμήμα με το οποίο άνοιξε ο χορός της εκδήλωσης, καθώς και πλήθος συγχωριανών μας.










Εκφράζοντας συγχαρητήρια και τις ευχαριστίες στο σύλλογο για την εκδήλωση αυτή, μας δίνεται η ευκαιρία να τονίσουμε την ανάγκη καθολικής συμμετοχής όλων των Γαρδικιωτών χωρίς μικροψυχίες ή τοπικιστικές προσωπικές μικρότητες και ματαιοδοξίες. Οι σύλλογοι των Γαρδικιωτών ανήκουν σε όλους τους Γαρδικιώτες, όπου κι αν βρίσκονται.
Γι'αυτό και θα πρέπει η συμμετοχή στις εκδηλώσεις τους να είναι καθολική δίνοντας τη δύναμη και το κουράγιο στους εκπροσώπους που δεν έχουν κανένα προσωπικό όφελος, ούτε αποσκοπούν σε οποιαδήποτε προσωπική προβολή( κάτι που έχει πετύχει ο καθένας στον επαγγελματικό του χώρο) να συνεχίσουν την προσπάθεια βελτίωσης της καθημερινότητας στο χωριό μας, της προβολής του και της - έστω καθυστερημένα - δημιουργίας προϋποθέσεων ανάπτυξής του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου